Leta i den här bloggen

onsdag 7 mars 2012

Flyga Högt

Det var alltså boken jag läste i förrgår. Den handlar om en flicka som heter Vendela som går i 9:an. I klassen har de en helt klar rangordning och Vendela står där mitt emellan coola och tönttiga. Men när en ny tjej , Silja , börjar i klassen rubbas hela ordningen och Vendela blandas in med de coola som i själva verket inte är så coola som de verkar. Vendela som alltid trodde att hon viste vem hon var och var hon står börjar förstå vem hon påriktigt är.

Bak på pärmen :

" Vendela är femton år och har just börjat nian. Hon tycker att det är skönt att vara tillbaka i skolan. Där finns ju Nils med de bruna ögonen. Före sommarlovet var det på gång att bli tillsammans - och det skulle vara perfekt om de blev det. Vendelas bästid Tove är nämligen intresserad av Nils kompis Loke. Tänk vad bra att kunna umgås tillsammans allihopa, att aldrig behöva välja !
   Men tredje dagen dyker det upp en ny tjej i klassen, Silja. Hon tar plats och struntar helt i alla oskrivna regler . Är hon korkad , trotsig eller bara urstark? Ingen vet , men plötsligt gäller inte den givna rangordningen, rollerna fördelas om - och Vendela tvingas välja mellan kärlek och vänskap "

Den här boken är ett verkligen bra och jag rekomenderar att ni läser den !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar